Petr - 10 dní

28.01.2016 08:45

Ahoj všem,
Jelikož mi pomohly příběhy lidí, které jsou zde uvedeny rozhodl jsem se alespoň krátce popsat také ten svůj. Na začátek něco málo o sobě. Číslovka u mého věku je už poněkud vyšší je mi 51 let a poslední dva roky se stravuji celkem zdravě – denně čerstvé šťávy a převážně syrová strava. Neoznačuji se ale za vitariána ani jiného „tariána“ jim v podstatě všechno jen některé věci velice zřídka a v malém množství.
Dnes je můj 10 den citrónovky. Takže zpětně po dnech:

  • DEN 1. So – v pátek večer jsem si dal čaj ze senny, takže ráno proběhlo vyprázdnění ještě před Solňákem. Ten ze mě vyšel na 3-4x. Přes den dobrý jdu na kopce s termoskou citronády. Citím se celkem dobře.
  • DEN 2. Ne – v sobotu večer jsem čaj nedal což byla možná chyba, Solňák jsem vypil a ono nic. Jsem doma a odpoledne první takové divné pocity, že mi něco chybí, ale nebolí mě hlava a ani další fyzické příznaky detoxikace necítím.
  • DEN 3. Po – v neděli jsem dal čaj aby proběhlo všechno jak má, ale nevím.. byl jsem na WC snad 10x takže čaj už nikdy více. V práci to celkem uteklo, ale pořád vnímám spíš takové psychické příznaky, že mi něco chybí. Odpoledne jsem se pak cítil i fyzicky mizerně – nejhorší doba za celou dietu. Stále to bylo, ale lepší než jsem čekal, žádné bolesti hlavy, jen taková otupělost.
  • DEN 4. Út – ráno proběhlo vše jak mělo. Cítím se skvěle s potřebou stále něco dělat. Udělám si pořádek ve věcech, které už odkládám velice dlouho.
  • DEN 5. St - ok
  • DEN 6. Čt – odpoledne další krizovka, všude vidím jídlo a honí se mi chutě a to dost silně.
  • DEN 7. Pá - ok
  • DEN 8. So – cítím se velice dobře.
  • DEN 9. Ne – to stejné pohoda. Na začátku jsem věděl, že ideální by bylo vydržet 10 dní, ale vlastně jsem neměl, přesně určeno jak dlouho budu citrónovku držet. Říkal jsem si, když vydržím 3 dny bude dobře, po 3 dnech kdy to vlastně nebylo až tak hrozné, jsem si řekl dobrá tak zkusím do pátku – 7 dní. V pátek jsem už ani nemusel uvažovat a pokračoval jsem.
  • DEN 10. Po – Teď je pondělí ráno poslední den a cítím se den ode dne líp. Napadlo mě, že bych mohl pokračovat dál, ale v tom nejlepším by se mělo skončit, už se vlastně velice těším na chuť něčeho dobrého.

K dietě jsem neměl, žádný logický důvod, prostě to ke mně přišlo a já jsem šel do toho. Až na jeden den proběhl ranní výplach bez problémů do 1-1,5 hod bylo na 2-3x vše pryč. Nečistoty jsem ve střevech pozoroval jen první den, takže z toho mi vychází, že moje střeva jsou na tom celkem dobře.
Solňák jsem dal ze začátku jen s lehkým odporem který se časem zvětšoval – dnes 10 den jsem ho už nedával. Na začátku jsem dal denně 7-9 citrónovek ke konci se počet snižoval o víkendu jsem dal jen 4 denně. Mimo to jsem pil spoustu teplé vody a zeleného čaje 2x s medem což bylo jediné myslím si, že nepatrné porušení diety.
Spaní jsem měl asi lehčí a zdálo se mi mnoho živých snů, některé o událostech, které jsem, jíž měl za uzavřené, takže asi nějaké opětovné prožití a vyrovnávání se s nimi. Nevážím se tak nevím kolik, ale něco málo jsem asi zhubnul. I po 10 dnech se cítím fyzicky pořád stejně, nepociťuji žádnou slabost (možná 3 den) cvičení zvládám jak obvykle. Největší změnu jsem pozoroval ve změně pocitů a vědomí.

Dodatek: Teď je čtvrtek ráno 3 den po dietě. V úterý ráno jsem dostal normální hlad, který jsem za celou dobu diety neměl. Takže načasování bylo akorát nebo spíše podvědomí funguje! V úterý jsem pil celý den pomerančové šťávy a večer jsem si dal trošku zeleninové polévky. Polévku jsem měl ráno a v poledne v úterý 2 den po dietě brzo ráno a odpoledne pak jak obyčejně, čerstvé šťávy. Večer jsem pak neodolal a dal si pár ořechů, na které jsem měl velkou chuť. Takže přechod také v pohodě.
Je skvělé vnímat znovu chuť jídla, každé jídlo je skvělé. Hlavní poznatek, který si z citrónovky odnáším je, že budu jíst vědomě vždy se soustředím jídlo, na to co jím. 

Zpět

Kontakt

RAdek

777676191

Anketa

Proč by jste citronovku drželi ?

Celkový počet hlasů: 6640

© 2013 Všechna práva vyhrazena www.zazracnacitronovakura.cz

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode