Aleš - 10 dní

23.12.2014 09:19

Na citronovou kúru jsem narazil víceméně náhodou. O výživu se zajímám asi rok a půl, kdy jsem díky zásadní změně jídelníčku zhubnul za 5 měsíců 18 kg. Z původních 96 jsem se dostal pod vysněných 80kg. 
Z původní klasické české stravy jsem přešel na hodně zeleninových salátů (všelijaké mixy obsahující rajčata, okurky, různé druhy salátu, oliváč, jogurty nebo balsamiko na ochucení) a začal jsem vynechávat přílohy u oběda a sacharidy vůbec. K osmdesátce to šlo nádherně, pod ni už to bylo horší a dlouho jsem se tam neudržel. 
Poté jsem udělal opět změnu jídelníčku, kdy jsem přešel na rozmanitější (převážně vegetariánskou) stravu a režim odkyselení. Snídaně ovoce, zbytek dne tepelně upravovaná zeleninová jídla, houby, červená řepa atd. K mému překvapení mi začala jít váha nahoru, hlavně v oblasti břicha, které se opět začalo zvětšovat. Alespoň odkyselení se povedlo, během 2 měsíců jsem viditelně snížil hladinu cholesterolu, až byla moje doktorka překvapena a přestala mi nutit tabletky.
Nicméně když jsem se postupně dostal až na 85kg, začal jsem hledat, kudy vede cesta opět dolů. A vtom mi včera brnkla do nosu Citronovka. Jelikož jsem citrony hodně používal na pití během odkyselování, nebude to pro mě tak zásadní převrat.
 
1. den 11.12.2014
Citronády: 6
Váha ráno: 85 kg
Hned ráno se rozhoduji, že jdu do toho. Včera jsem sice neměl projímavý čaj, ale snad to neva. Ráno začínám vyčištěním jazyka. Klopím do sebe první litr slané vody téměř na ex. Cítím, jak se mi břicho nepříjemně šponuje, za chvíli to povolí a zmizí. Nicméně ani po 2 hodinách ze mne nic nejde, tak dávám další litr a po chvíli už běžím usednout. Jak už jsem v ráži, do oběda vypiju další 2 litry slané vody, abych střeva řádně protáhnul. Ke konci již jde čistá nažloutlá voda. 
Břicho je klidné, tak se odvažují vyrazit pro javorový sirup a kayenský pepř do obchodu. Chvílemi jsem neměl moc sebejistý pocit tak daleko od WC, ale všechno jsem zvládl v suchu. DM mne překvapilo, kolik věcí k jídlu člověk najde v drogerce. Ncméně kayenský pepř jsem nenašel ani v Albertu ani v Tesku. Dnes to budu muset vydržet s klasickým chilli, večer prolítnu Billu a Lidl. 
Ve 14h si dávám první dávku citronovky, chutná mi to a cítím nějaké tlaky v žaludku. Je to tím, že dnes chudáček neměl nic k snědku? Anebo zmateně kouká, že do něj neliju sůl, ale javor s citronem? No uvidíme. Zvykej si žaludku, tohle budeš dostávat častějc. :)
Kajenský pepř jsem nenašel ani v Bille ani v Lidlu. Tak koupím chilli, snad je to totéž. 
Večer v pohodé, dokonce jsem pomáhal u tvorby mé milované česnekové pomazánky mojí milované a ani jsem si nelízl. Bohužel neměla moc pochopení pro očistu takhle před vánoci. Moje láska samozřejmě, česnekové pomazánce to bylo jedno. Je mi jí líto, že je tak zablokovaná všemu novému. Věřím, že se časem taky otevře a začne přijímat do života nové myšlenky a prožitky. Večer senna a spal jsem jak Ayrton.
 
2. den 12.12.2014
Citronády: 9
Váha ráno: 84 kg
Ráno sennové procesy v břiše, něco málo ze mne vylezlo. 
To, že jsem včera nechal svítit auto přes noc asi s citrónovkou nesouvisí, že? :)
Litr mořské jsem musel dávat natřikrát. Je tam! 
A už je i venku! Dnes to šlo rychle, asi za půl hoďky. Vytekla jakási žlutohnědá mastná voda, fůůůj fakt humus. Buďte rádi, že to jen čtete a nenatáčím to na video. Safra, kde se v tom zdravě vypadajícím sympaťákovi vzal takový bordel? :) O důvod navíc pro pořádné předvánoční gruntování.
Odpoledne cítím trochu ztrátu energie. Asi hoďku podřimuju. Pak do sebe kopu 2 dávky rychle za sebou, uvidíme, jestli mě proberou. Pociťuju lehký hlad. 
Byl jsem na nákupu a nijak se mi sliny nesbíhaly. To je dobře, nerad sám sebe mučím.
 
3. den 13.12.2014
Citronády: 11
Váha ráno: 82,6 kg
Ráno nádherné překvapení na váze. Po dvou dnech 2,5 kg dolů. Je mi jasné, že v tom je z podstatné části obsah střev, ale i tak mi to dělá radost. Že bych tu osmdesátku přece jen ukořistil?
Ranní teplý golfský proud do mne teče o trochu lépe než včera. Už si zvykám na ten tlak v plném žaludku a nenechám se jím zastavit. Koukám, že zvyknout se dá na všechno. :) A už i chápu, že pokud si na podobný stav "přečerpání" člověk zvykne u jídla, může se vyžrat i přes 200kg. 
Dnes jdu nakupovat mlsy na vánoční cukroví. Jsem zvědav, jestli to přežiju v pohodě a vydržím jen na citronovce. Beru si s sebou do auta nejmíň čtyřnásobnou dávku. Hodlám letos dělat cukroví v raw stylu, aspoň bude změna oproti klasické pečené mouce s tukem 100x jinak. Už teď se mi sbíhají sliny, citronádko, kde jsi?
Venku je docela chladno, tak chilli nešetřím a sypu ho od oka. 
K večeru jsem dostal lehkou vyrážku na rukou. Zajímavé, tím běžně vůbec netrpím. 
Večer má dcera kolonu, je to zvláštní, nic nemlsat a nepít. Bylo srandovní, chodit do auta upíjet citronádku, když jsem měl hlad a žízeň. No ale stále žádné přemáhání, jde to tak nějak samo. Dokonce u stolu přišlo na řeč téma pránické výživy. Asi si seženu nějakou knihu od Montforta nebo Jasmuheen.
 
4. den 14.12.2014
Citronády: 8
Váha ráno: 82,3 kg
Neděle, ráno jsem spal trošku déle, po ránu jsem vařil dětem oběd a vůbec mne nehonila mlsná. Připadal jsem si jak sommeliér, ochutnat a vyplivnout. Prý se mi to povedlo. :)
Je až překvapivé, jak lehce žiju bez klasického jídla. Všichni se okolo mne diví, jak to musí být strašlivé přemáhání, jen já to tak vůbec neberu. Chodím po Kauflandu i zdravých výživách, vařím jídlo a rozutečené sliny se nesbíhají. Přitom u vaření jsem vždy ochutnával tak razantně, až jsem pak byl plný ještě před servírováním.
Doknce mi ani nějak nevadí, že ostatní okolo mne baští. I když tedy večer mě čerstvý chleba a okurčička lehce lákaly, ale ta paštika na něm ani moc ne.
Ani jsem neměl přes den nějaký velký hlad. Citronádek méně, než jsem čekal.
 
5. den 15.12.2014
Citronády: 9
Váha ráno: 81,9 kg
Ranní příjemné překvápko na váze. 
Další překvápko vylezlo ze střev, na tu stravu z posledních dní až nečekaně tuhý a objemný průjem. Tělo je prostě fakt vymakané, proženu ho tolika litry slané vody a sennovými čajíčky a stále se ve mně skrývají jakési zbytky. Už chápu, proč je přechod na pránickou stravu tak zdlouhavý. 
Přes den funguji normálně, dokonce mi přijde, že mám víc energie, fantazie a tvořivost než v minulých týdnech. Dnes mám za sebou půlku kůry. Hurá do dalších dní. :)
Večer jsem si dal zkoušku. V rámci přípravy raw vánočního cukroví jsem mlel fíky, datle, kokos a rozinky. Normálně bych ujídal až by mě bolel pupík, ale tntokrát jsem s tím vůbec nebojoval. Prostě vím, že jedu citronovku a nemám chutě ukusovat. Sám nevím, jak je to možné, ale jsem za to rád. Takže to vlastně nebyla zkouška pevné vůle, ale spíše potvrzení správného nastavení mysli. Juch! 
Zjišťuji, že ty věci, do kterých se nenutím, ale dělám je automaticky, ty mi jednoduše fungují. Samy, naprosto plynule a se skvělým výsledkem. Ještě tak přijít na to, jak se stejně naladit na ty věci, které mi v životě drhnou. :)
Večerní senna proběhla spolu s mentálním detoxem. Psal jsem si na papír vše, co mě sere, a po posledním hltu jsem celý ten papír roztrhal a spláchl do hajzláchodu. Přece si to neponesu v hlavě do dalšího dne. :) Díky Andy Winsonovi za tuhle skvělou techniku.
 
6. den 16.12.2014
Citronády: 11
Váha ráno: 82 kg
Dnes poprvé váha stagnuje. 3 kg po 5 dnech je skvělý postup. Zejména když si vzpomenu, jak mi váha šla v posledních měsících nahoru. 82 jsem měl naposled někdy před půl rokem. Rád bych se před vánoci dostal na 80, což zní reálně, vážil jsem tolik před minulými vánoci po rapidním sešupu z květnových 96 kg.
Jazyk jen slabě potažen, ani to nejde ostrouhat. Předchozí dny toho tam bylo víc. První dva růžové fleky, paráda.
Došly mi citróny, z bezpečnostních důvodů letím pro zásobu ještě před ranním slaným teplým golfským proudem. Snad nebude tolik vadit, že si ho dávám docela pozdě po účinku senny.
Golfský proud dnes tolik netlačil v žaludku. A nějak se mu nechce ven. Už se těším na první citronádky, mám žízeň.
Pociťuju takové lehké prázdno v břiše, lehký hlad. Na oběd 3 kousky a potom mě přepadla únava a dřímota. 
Odpoledne jsem byl docela bez energie, bez nálady. Tak trochu chodící mrtvola. Ale to občas zažívám i na normální stravě. Trvalo až do večera, šli jsme naštěstí celkem brzy spát.
 
7. den 17.12.2014
Citronády: 6
Váha ráno: 82 kg
Ráno energie tak na 80% normálu. Ale to rozpumpuju, protože toho chci dnes hodně zvládnout.
Ranní vyprazdňování proběhlo celkem rychle po vypití soli, setrvalá žlutá barva vody a furt nějaké pevnější zbytky. Opět po soli žízeň a sucho v puse. Trochu jsem se musel přemáhat nedat si citronádku ihned. Jenže to by se mi v žaludku asi nesmyslně smíchalo.
Dnes ráno přišla rýma, teče mi z nosu, kýchám. Že by se uvolňovaly další várky hlenů? Na rýmy netrpím, ani dutiny a podobně. Bylo to jen na chvilku, do hoďky po první citronádě rýma zmizela.
Dnes připravuju nepečená těsta na vábńoční dobrůtky. Je to zvláštní, ochutnat a vyplivnout.
Vůbec nemám hlad. Jedu snad na práně? Citronád asi půlka než včera. Většinu jsem vypil dopoledne, odpoledne jako bych necítil hlad. Sice byl sem tam nějaký pocit jakoby hladu, ale nijak silný a brzy odešel. Dokonce jsem si už připravil citron se sirupem, ale neměl jsem potřebu jej dokončit. Těším se zítra na váhu.
 
8. den 18.12.2014
Citronády: 4
Váha ráno: 81,2 kg
Ranní příjemné překvapení na váze. po dvou dnech stagnace šla váha docela prudce dolů. Určitě to souvisí s malým počtem citronád. Jak se mi stále potvrzuje, to, co jde bez násilí, má nejlepší výsledek.
Jsem zvědav na dnešek, budu poslouchat své tělo a pít dle potřeby.
Zvláštní je, že ani po hodině ze mne nejde slaná voda. To v minulých dnech byla rychlejší. Ani po 2 hodinách ze mne nic neteče. Asi budu muset ještě dolít vodu. Čekal jsem další 2 hodiny, vodu jsem nedolil, někde ve mně zmizela i se solí. :)
Ani dnes nemám hlad. Jsou 3 odpoledne a já mám v sobě necelé dvě citronádky. Asi žiju ze sladkých vůní, které se linou bytem. :)
Večer přibyly jen dvě další, jsem zvědav na zítřejší váhu. 
 
9. den 19.12.2014
Citronády: 5
Váha ráno: 80,6 kg
Ráno běžím s očekáváním na váhu a ano, jde dolů. Asi tomu sama nevěří, protože mi ukazuje pokaždé něco jiného, ale všechny hodnoty jsou nižší než včera. 
Na jazyku na pohled jen slabá bílá vrstvička a 2 růžové fleky o kousek zvětšené, ovšem stěrkou jsem stáhnul hustou vrstvičku.
Dnes se slanou vodou nebojuji na sílu. Pomalu piju, u toho mezi hlty dýchám a celkem v pohodě dávám celý litr najednou. To je myslím poprvé. Že by i zde platilo, že je třeba najít poklidnou cestu bez odporu a v souladu se svým tělem? 
Jsem zvědav, jak to dnes budu mít s hladem a počtem citronád. 
Od včerejška čtu knihu od Jasmuheen o pránické výživě. Začíná mi to připadat reálnější, než kdykoli před citronovkou. Dokonce zjišťuji, že jsem nevědomě dělal některé přípravné kroky, jako je postupný přechod od masa k vegetariánství, nebo zájem o duchovní věci. Do 40 let jsem se o nic takového nezajímal a esoterice jsem se spíše vysmíval. Je úsměvné, že maso dnes jím spíše jen kvůli okolí, nebo z nedůslednosti, kdy se mi nechce pro sebe připravovat samostatné jídlo. 
Pokračuju téměř v hladovce. Do 16 h jen 3 citronádky a to jsem vzhůru od šesti. Ovšem není to přemáhání, jde to takhle přirozeně. Doufám, že se tělo rozhodlo pospalovat co nejvíce tuku, který jsem v posledním půlroce nabral.
Večer jsem si udělal dvojitou dávku, ale nakonec jsem vypil jen jednu. Aspoň mám uvařeno na ráno. :)
 
10. den 20.12.2014
Citronády: 5
Váha ráno: 80,5 kg
Cože? To už je 10 dní, co jedu citronády? Mám pocit, že se mi bude stýskat. Na druhou stranu, vánoce jsou nebezpečně blízko a netuším, jak bych rozdýchal štědrovečerní večeři jen se skleničkou. A jak by to vzali ostatní u stolu. :) Tak se asi vrátím do normál režimu.
A třeba se přidám do novoroční várky Citronádových Joeů startující 9.1. Uvidíme.
Litr slané piju podobně pomalu a na jedenkrát, jako včera. Žádné velké potěšení z toho necítím, v bříšku to pokaždé nepříjemně tlačí, ale vydržet se to dá.
Ze střev už toho moc neteče, taková světleji žlutohnědá voda, pevných částí minimum.
Zajímalo by mne, co na to říká moje játro a ledviny. Doufám, že jim očista prospěla. 
Každopádně si uvědomuji, že mě přestala svědit kůže na jednom místě těla, s čímž jsem se trápil hodně dlouho. Ještě to nezmizelo, ale aspoň nesvědí. Skvělá zpráva.
Opět si držím nízký počet citronádek, do 16.30 jen 3. Uvidíme, jak budu hladový večer.
Dnes jsem konečně četl Burroughsovu knihu o citronovce. Pozdě, ale přece. :)
 
11. den 21.12.2014
Váha ráno: 79,8 kg
Příjemná změna bez ranní slané vody.
Juchůůů, pokořena hranice 80 kg. To jsem si dával jako optimistický výsledek. Ovšem i včerejších 80,5 jsme bral jako skvělou zprávu po 10 dnech, takže naprosté nadšení.
Život na pomerančích je taky příjemnou změnou. Citronády jsem poslední dobou už moc chuťově nevnímal, bral jsem je prostě jako palivo, když se ozve hlad.
 
12. den 20.12.2014
Citronády: 3
Váha ráno: 78,9 kg
Yabbadabbadoo!!! Váha mi dává nádherný předvánoční dáreček. Blížím se k historické hodnotě, kterou jsem měl po loňském sešupu o 16 kg dolů. Pod 80 jsem se ovšem moc dlouho neudržel a ale pod 81 jsem se pohyboval asi 3 měsíce, než to začalo jít pomalu nahoru. 
Nebýt pozítří Štědrý den, tak si citronovku ještě o pár dní protáhnu.
Citronovka mi přišla do cesty v pravou chvíli. Vypadá to, že po vánocích si dám opáčko. A třeba v tom tentokrát nepojedu sám. 
Zvláštní je, že mi po dobu citronovky ani tak nechybělo jídlo. Ale chybělo mi vaření. Normálně jsem se těšil, až budu moci něco uklohnit.
Začínám chápat, proč spousta lidí odchází od pránické stravy. I když mne prána zajímá čím dál víc. Nehoním to nikam, však se samo časem ukáže, jestli je to cesta, kterou se vydám. 
Z citronovky si odnáším mimo jiné to, že omezím maso na absolutní minimum. Spíše kvůli lidem v okolí, kteří nejsou nachystáni na vege stravu. Zároveň stejným způsobem omezuji i pšenici. Přesto, že mne hodně láká například domácí kváskový chléb. Třeba najdu nějakou bezpšeničnou cestu. Žitný kvásek se mi již zadělává třetí den, takže do dvou dní by měl být v plné kráse na světě. 
 

Zpět

Kontakt

RAdek

777676191

Anketa

Proč by jste citronovku drželi ?

Celkový počet hlasů: 7039

© 2013 Všechna práva vyhrazena www.zazracnacitronovakura.cz

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode