SYLVA - 7 dní

31.08.2013 08:43

DEN 1

  • Přátelé, ten slanej roztok je fáákt megahnus :-) Dala jsem si do 1/4 litru vlažné vody 2 zarovnané lžičky nerafinované mořské soli bez přídavku jódu. Půlku jsem vypila na 3 loky, s přestávečkou, druhá půlka šla těžko. Tak jsem po každém loku se napila trošku čisté vody, aby to nešlo "vrchem" zase zpět. Fakt mazec, no... Ale dopila jsem, zase zapila trochou čisté vody a už se těšila, až budu moci vypít citronádu. Nejradši bych ji do sebe nalila hned (kvůli přebití té slané chuti), ale dle pokynů jsem vyčkala. Do 30 minut po slaném nálevu jsem byla na WC 2x, podruhé už to "teklo". Tedy cca po 30-40 minutách po vypití slané vody jsem si dala konečně první citronádu - mňam (cca v 8.50), druhou citronádu po hodině (cca v 9.55). Kayenského pepře si tam dávám na špičku nože, myslím, že budu moci trochu přidat, uvidím koncem dne. Zatím jsem v pohodě, jen mírně unavená, ale jsem spíš nevyspalá, protože jsem šla netradičně spát až v 02 hodiny ráno místo obvyklé 22-23.hodiny. Vstávala jsem v 8, místo obvyklých 6.20. Takže to mám dnes všechno trošku jinak, tak uvidím, jak se s tím tělo vypořádá... Ozvu se později, uvidím, jak zvládnu můj obvykle "nejkrizovější čas" mezi 10.30-12.30... Dám pak zase vědět :-)
  • Sledování váhy je skvělej nápad, neb hodně lidí to může inspirovat. Já nemám za cíl hubnout, raději bych váhu udržela nebo šla dolů jen minimálně. Do očisty jdu ze zdravotních důvodů (překyselení, lupenka, hypoglykemické stavy, chronická únava, "těžká hlava", "zakalené" oči, následky po borelioze, bolesti kloubů, páteře, slabost, závrativost, špatné vstřebávání-dráždivý tračník.. apod.). Všechny tyto stavy se sice už po cca 1,5roku 95-100% syrové stravy zlepšily hodně, ale stále to není úplně ok. Střeva prostě potřebují pomoci a tuto citronovou kůru vnímám jako bezpečnou, mírnou, "žitelnou" a přesto funkční očistu. Uvidím, jak to zhodnotím za další dny :-)
  • 1. den očisty mám ráno 57,5 kg, při výšce 176 cm.
  • Ahojte, zatím jedu každá hodina jedna citronáda. Pokud budu tímto tempem pokračovat, tak jich denně dám mezi 10 až 13. Takže už mám dnes 4 v sobě, a prošla jsem bez úhony nejkrizovější dobou, která u mne bývá mezi 10-12. Další bývá mezi 15-17, ale věřím, že to bude taky ok. Takže zatím dobrý... :-) PS: Podařilo se vám sehnat zralé biocitrony? Já mám bio jen část, a nezdají se mi moc zralé, mám je za oknem na jižní straně, snad trochu dojdou - a pak mám výrazně zralejší, ale ne-bio...Takže to budu mít asi tak 50/50. Pokud máte tip na dobré zralejší bio citrony nebo limetky, sem s ním :-)
  • Zpětně hlásím, že jsem první den vypila celkem 10,5 citronád. Celý den jsem byla bez pocitu hladu, bez hypoglykemických "ataků". Byla jsem trochu unavená, ale spíš nevyspalá z předchozího dne. Kolem 19.hodiny na mne přišla velká únava, ve 20.20 jsem padla do postele "vysílená". Nemohla jsem ale kupodivu usnout, měla jsem pocity hladu a prázdna, takže jsem si ještě ve 21 udělala poloviční dávku citronády. Následoval další 2 hodiny polospánek..., až kolem 23 jsem usnula tvrdě až do 7 hodiny ráno.

DEN 2

  • Druhý den jsem se probudila celkem unavená. A to zamračené počasí po nočním dešti tomu asi napomáhá. I když, možná se to počasí trochu zlepší, již vidím kus modrého nebe a sluneční paprsky!!... :-) Slanej roztok opět do 1/4 vody, což, jak jsme dnes zjistili, je chyba, takže zítra (3. den) začnu již s litrem. Pocitově jsem ale už dnes každý hlt zapila trochou samotné vody, jinak bych to do sebe nedostala, takže jsem si to vlastně již tak z půlky naředila tímto :-) Vypila jsem ho kolem 7.hodiny. Do 8. hodiny žádná stolice. Dala jsem si 1. citronádu, cca v 8.20 první "normální" stolice. V 9 hodin dávám druhou citronádu. Zatím jsem stále unavená, a je mi celkem chladněji, další citronády si asi mírně nahřeji (samozřejmě lehce, aby se nezničily enzymy apod. - tedy v duchu raw stravy) a navýším množství kayenského pepře, do snesitelné chuti :-)
  • Aktuální váha 57,2 kg.
  • Celkově jsem druhý den dala 13 citronád, poslední kolem 20.30 a cca do půlhodiny šla spát. Celý den jsem byla spíše unavená, s chvilkovými záblesky navýšení energie. Byla jsem víceméně doma a čištění mne chytlo i zvenku. Takže jsem v průběhu celého dne umývala všechno možné - zrcadla, okna, kuchyňskou linku, odpadkový koš, koupelnu, záchod, podlahy, klávesnici, polodrahokamy, utírala prach apod. :-) Velmi symbolické aneb vše je propojeno. I jsem cítila, jak tím, že dělám čistku i ve vnějším světě pomáhám vnitřku mého těla, a obráceně. Prostě se to vzájemně propojuje. Užívala jsem si to a dnes po práci v tom hodlám pokračovat :-)
  • Dělá se mi během dne vcelku nepříjemný povlak na jazyku i zubech, takže mám potřebu si během dne vyčistit zuby - nepoužívám teď žádnou pastu, abych nedráždila sliny a trávení, takže prostě jen kartáčkem a vodou.
  • Od prvního dne mám v noci živé sny. Také se mi zhoršil tinitus, ledviny asi makaj o 106. Hlavu a oči mám stále spíše "zakalenejší" a těžké. Vnímám to jakou součást prvotní fáze detoxikace.

DEN 3

  • 3. den začínám s váhou 57,2 kg, což je super, neb to nejde zatím dolů a jsem v tomto ohledu tedy v klidu. Slanej litřík jsem do sebe nalila postupně během 10 minut v 7 ráno. Chuťově lepší, než ten předchozí hnusnej koncentrát do 1/4 litru :-), ale bylo to obtížnější z hlediska objemu. Ani čisté vody bych nedokázala asi vypít takto celý litr. Takže cítím i po hodině a půl tíhu v žaludku. Citronádu jsem dala v 8 hodin. Předtím jsem byla na WC 1x - něco málo a zatím bez vody. Po osmé jsem byla 2x, už šla ta voda. Ale stále se cítím naplněná příliš tekutinou, tak možná ještě něco půjde :-)
  • Jsem stále spíše unavenější, uši zaléhají. Je mi spíše trochu zima. Nicméně jsem zatím schopna normálního provozu, dnes pracuji z domu, takže bych to měla v pohodě "dát". Další zprávy pošlu asi ke konci dne.
  • 3. den jsem celkem vypila 12,5 citronád. Dopoledne trochu tlaky a křeče ve střevech. Slaná voda ze mne vycházela po troškách v průběhu skoro celého dopoledne. Celý den jsem byla mírně unavená, taková vláčná, chvílemi zvýšená energie a chuť uklízet, takže po práci jsem se opět pustila do úklidu bytu. Nechtělo se mi vůbec ven mezi lidi, do toho rachotícího velkoměsta, navíc v tom pochmurném počasí, takže jsem nikam nešla a uklízela :-) celý den mi bylo trochu zima, místy lehká zimnice, ale dalo se v pohodě. Spát jsem šla chvíli před 21 a spala až do rána. Sny opět živé, ale nepamatuji si je.

DEN 4

  • 4. den jsem vstávala v 6.40, a od 6.50 do 7. hodiny jsem do sebe "nasoukala" litřík slané vody. Až v 8 hodin něco trochu vyšlo. První citronádu jsem dala v 8.20 a očekávám, že jich dnes lupnu zase tak 12 až 13. V 9 h. ze mě vyšlo víc té "špinavé vody". Momentálně je mi celkem nepříjemně v oblasti střev z hlediska tekutiny a trošku tlaku, jako včera. Myslím, že tělo vyloučí ještě další "vodu" později a pak ty tlaky ustanou, asi jako včera. Jinak ok. Energie s ohledem na zatažené počasí v normálu. Ani míň ani víc... Aktuální váha 57 kg, šla tedy mírně dolů.
  • Slanou vodu jsem spolu s nějakým "lehkým materiálem" vyloučila během rána až dopoledne na 4x. Celkem to trvalo. Pak už přestaly všechny tlaky a mírné křeče a střeva byla po zbytek dne klidná. Citronád jsem ve svůj čtvrtý den dala 12 kousků. Pokračovala jsem i v úklidu bytu :-) Čtvrtý den se nekonala žádná krize, vše proběhlo v pohodě, jen se rychleji unavím, takže opravdu si tělo říká každou hodinu, max hodinu a půl po citronádě. Jo, už se mi v puse a na zubech nedělá tak silnej ten povlak, jako první 3 dny. Při čistění zubů mě bolí hodně jeden zub - dost citlivej krček. Byla jsem taky celé odpoledne trochu zarudlá v obličeji. Spát jsem šla cca ve 20.30 a spala až do rána. Sny nějaké opět byly, ale nepamatuji si je.

DEN 5

  • Pátý den očisty zahajuji v 5.50 vstáváním, poté litřík slaný vody, chuťově mi už nevadí, ale vadí mi stále to množství tekutiny a následný pocit tlaku v žaludku a střevech. Po předchozích dnech ale vím, že nejpozději do 3 hodin to ustane, až to ve 3 až 4 vlnách vyloučím. Vylučuji i nějaký materiál, trochu, ale mám radost, že se toho zbavuji :-) Dnešní den začínám s váhou 56,7, šlo to zase trošku dolů, naštěstí né moc. 
  • Pátý den byl pro mne celkem "hladový". Byla jsem od začátku kúry poprvé v centru v kanceláři, do té doby jsem se pohybovala v klidnější zóně, na procházkách v parcích a pražských lesích..., ale včera jsem ráno vyrazila směr Florenc a okolí. A samotná cesta do práce, mezi davy lidí v metru mě vyčerpala dost, že jsem po cestě musela upíjet znovu citronádu, abych vůbec došla do kanceláře. Všechno mi více páchlo. Bývám na "pachy" citlivá normálně, ale tohle bylo intenzivnější - metro, ulice, výfukový plyny, kuřáci apod... uf uf, to byl teda mazec. Do práce jsem přišla vyčerpaná a cítila jsem, že to nebude lehký den. Navíc den před novoluním. Takže si i moje tělo začalo říkat častěji o citronády. Potěšilo mne, že kolegyně z práce, která držela asi před měsícem dietu - jen tedy zkušebně 4 dny - pila denně cca 24 citronád. Tak jsem si říkala, že jsem se svou cca poloviční dávkou žabařka a že si vlastně můžu dopřát víc, dle těla a že to možná bude lepší i pro udržení váhy. Další milé překvapení 5. dne bylo zjištění, že mám v kanceláři další kolegyni, která očistu držela už 2x, jednou cca 8 dní, podruhé 15 dní a byla s ní spokojená. Nyní jsem ji inspirovala k tomu, že to zkusí opět. V ten den, který pro mne nebyl zrovna lehký mi tyto dvě ženy byly v kanceláři velkou oporou. Den jem zvládla jakžtakž, energie tak akorát na denní povinnosti. Žádné energetické přebytky rozhodně nebyly. Po práci procházka v parku na sluníčku, to mě nabilo pozitivně, což vydrželo asitak 2 hodiny. Podvečer a večer byl opět o hladu, emocích a jejich vyplavení. Únava a celkové vyčerpání mě donutily jít spát opět brzy, asi ve 20.20 hodin. Pátý den jsem celkem do sebe dostala 15 citronád = zatím můj rekord.

DEN 6

  • Zahajuji opět budíčkem v 5.50, mezi 5.55-6.05 do sebe naliju litřík slaného roztoku. Do 45 minut 2x vyprázdnění, spíše "špinavá" voda s drobnými kousky, přijde mi to jako by se odlupovaly tenké vrstvy/nánosy ze stěn střev. To je fajn, jen ať to jde ven :-) Však kvůli tomu toto podstupuji, že :-)
    Mám tu první hodinu po vypití slaného roztoku žízeň, tak popíjím po malých doušcích vodu, než ze mne vyjde maximum ze slanýho roztoku.
    Aktuální váha: 56,4 kg, šla opět lehce dolů. Od počátku očisty to je mínus 1,1 kg, což je přiměřené vzhledem k tomu, že jedním z mých cílů bylo a je nezhubnout příliš - respektive zhubnout co nejméně.
    První citronádu dávám v 7.15.
    Čeká mne dnes dlouhý den, po práci máme 2,5hodinovou zkoušku sboru, tak snad to tam "udýchám" se zásobou min. 1,5 litru citronády :-)
    Dnes nás dle kalendáře čeká novoluní kolem 13.36 hodin a měsíc je ve znamení Panny, která ovlivňuje slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení :-) Uvidíme, co nám dnešní den přinese...
    Hodně zdaru, energie a radostné nálady pro dnešní den nám všem!
  • Šestý den jsem nakonec i včetně náročné 2,5hodinové zkoušky sboru zvládla, a celkem jsem do sebe nalila 17 citronád. Po novoluní se mi i celkem znatelně ulevilo, z hlediska únavy, ale z hlediska hladu a potřeby zvýšeného počtu citronád ne :-) Tak jsem jich prostě pila tolik, abych byla schopná zvládnout všechny denní činnosti. Jinak žádné detoxikační akce - žádné bolesti hlavy, svalů, kloubů apod. Ale já jsem si prošla velmi silnými a nepříjemnými detoxikačními stavy při přechodu na syrovou stravu, takže jsem toho asi pro tentokráte "ve velkém" již ušetřena...doufejme. :-)  Jazyk mívám po ránu skoro růžový, večer s lehkým povlakem, ale ten je pravděpodobně způsoben tou citronádou. Mám pocit, že nejdůležitější ukazatel je stav jazyku ráno po probuzení. Jinak celkově z hlediska energie a síly, i šestý den jsem jí měla tak akorát na všechny denní aktivity, rozhodně žádné nadbytky.

DEN 7

  • Dnes začínám 7.den opět v 5.50, následoval litřík slaného roztoku, poté během hodiny asi ve 3 vlnách vyprazdňování - špinavá voda opět s drobnými kousky, buď to jsou ty plísně nebo povlak, který se odlupuje ze stěn střev. Váha 56,1 kg, opět lehce klesla. Výška 176 asi stejná :-) Dnes je to můj poslední den této mé první citronové kúry. Musím ji ukončit již dnes, kvůli náhle naplánované služební cestě, která mě čeká v pondělí a úterý. Zítra a pozítří = během víkendu - mě tedy čekají tzv. přechodové dny, musím říci, že jsem z nich trochu nervózní, i víc, než z těchto čistě očistných dnů, tak budu aspoň referovat zbytku skupiny, jak to u mne probíhá. Uvidím, co dnešní den přinese a jestli trhnu svůj dosavadní rekord, tj. včerejších 17 citronád. Stále to stoupá :-) Právě je 8.15 a už mám v sobě 2 skleničky :-)
  • Jak jsem ráno psala, že žádné detoxikační akce zatím nebyly a snad nebudou, tak po odeslání vzkazu najednou přišla krize :-D Od rána jsem měla víceméně hlad, bylo mi slabo, na WC jsem byla od rána asi 6x. Vím, že se něco dělo a je to dobře, ale zmáhalo mne to teda dost. Od 6.dne jsem to měla tak, že měla stále víc hlad, víc pila citronád, které ho jakžatakž utlumily (tak na 30-50 minut, déle ne), ale už začínal žaludek protestovat, už jsem měla celkem potíže to vypít, tělo už mi taknějak říkalo, že to fáákt stačilo, že už tu citronádu nechce... Po vypití, a piju vždy pomalu, prosliňuji v ústech, mě tlačil žaludek a nic moc dobrej pocit. Takže nakonec jsem ráda, že se služební cesta "objevila" a já byla vnějšími okolnostmi "donucena" zkrátit očistu jen na 7 dní. To je pro mne i tak skoro "zázrak"! Níkdy jsem nic podobného nepodstoupila. Jestli všichni vydržíte těch min. 10 dní, a věřím, že ano, tak jste fáákt kabrňáci!  Celkem jsem 7.den dala15 citronád a usnula vyčerpána ve 21 hodin.

DEN 8

  • Návratovka 1 - Můj osmý den je mým návratovým dnem č. 1. Vstávala jsem v 6.15, udělala si do litru zase slaný nálev, ale vypila ho jen půlku. Chtěla jsem ještě z těla dostat to, co se citronádou včerejší den uvolnilo. Po vyprázdění se vážím, váha šla zase dolů - dnes je to 55,7 kg při výšce 176 cm, jsem ráda, že už končím ,i kvůli váze. Než najedu na normální stravování, je možné že váha ještě trochu klesne, moc rezervy už nemám. Od rána jsem pila jen pomerančové freshe. Nyní je něco před 17.hodinou a mám hlad. Mám v sobě od rána cca 2 litry pomerančového freshe. Necítím to jako úplně ideální, už mám ty nakyslé chuti až až :-) Za chvíli zkusím celý pomeranč, pomalu kousat, případně mám připraven banán, kdyby byl hlad moc velikej... Uvidím. Mezi 11. až 15. hodinou jsem měla celkem energie akorát, po 15 začala klesat a dostavuje se pcit hladu, fresh už nějak nezabírá... Takže, jak jsem psala, zkusím pomeranč celej, kousat, a případně pak zkusím opatrně banán, pomalu, proslinit. Banány mi v minulosti dělaly vždy velice dobře v krizových obdobích - takové pohlazení a neutralizace. Musí být ale zralé, tzn nejlépe již s malými hnědými tečkami na slupce.Večer odjíždím na chalupu mezi lesy a vrátím se až zítra večer, takže pak zpětně nahlásím, jak proběhl dnešní zbytek návratového dne č. 1 a jak jsem si počínala v návratovém dni č. 2. :-) Jo, a právě dnes odpoledne se mi spustila menstruace, cca o 4 dny dříve, což je ale u mne normální stav posledních let, takže žádná extra změna. Nicméně dny těsně před spuštěním byly rozhodně téměř bez nepříjemných příznaků, které jindy mívám.

 

Zpět

Kontakt

RAdek

777676191

Anketa

Proč by jste citronovku drželi ?

Celkový počet hlasů: 7342

© 2013 Všechna práva vyhrazena www.zazracnacitronovakura.cz

Tvorba www stránek zdarmaWebnode