MICHAELA - 6 DNÍ

21.07.2014 08:55

Den 0

  • Poslední pevná strava na bůhvíjak dlouho – meruňky a oranžový gumový medvídek, povečeřet zeleninovou šťávu, uvařit čaj ze senny a ještě, dobře, poslední dvě cigárka na balkoně. S úderem půlnoci začínám :-) Po masáži i procházce na Vyšehrad je mi moc dobře, letně, lehce, spokojeně. Otevírá se nová cesta….

Den 1

  • V pět ráno mě vzbudily křeče v břiše ze senny, ale nic víc se nedělo. O půl osmé jsem dopila první litr slané vody, trochu jsem to asi přehnala s jejím ohříváním, byla teplá až moc a dost mě to „natahovalo“, myslela jsem si, že to nemám šanci zvládnout. Půl hodinky nic, pak jsem šla třikrát na záchod. Byla jsem trochu unavená, tak jsem si šla ještě na dvě hodinky lehnout, je sobota, nikam nemusím a venku začíná být stejně nehorázné horko, tak co jiného, než detox? :-) Limonády jsem měla od rána dvě, ale teď hned ještě jednu přidám, protože mě chytají neskutečné chutě na všechno možné. Začíná mě bolet a hodně těžknout hlava, no jo, tři roky práce v kavárně, ta závislost na kofeinu je fakt hodně silná věc. Tak uvidíme!
  • Den víceméně zaspávám, ač je venku krásně. Ale jsem tak moc unavená a nemůžu přemýšlet, v těle se opravdu něco začíná dít! Limonád piju docela dost, navíc si děsně frčím na samotném javorovém sirupu, nějak potřebuju víc té energie, nebo jsem prostě jen mlsná. Oproti plánu jsem začala pojídat i kokosový olej, pro větší pocit nasycení.
  • Oproti loňskému Neera detoxu, který jsem držela čtyři dny, mi tahle limonáda chutná míň a mám pocit, že potřebuju toho sirupu opravdu mnohem víc. Ale to je možná jen absťák po kafi a po cigaretách, že jakoby nevím, co bych snědla :-)
  • Bolesti svalů, kostí, těžkost, hlava…
  • Je sedm hodin večer, od rána jsem neudělala nic „pořádného“, i když jsem chtěla psát texty a dohánět slíbené resty. Ale nesoustředím se na nic, půl strany textu jsem teď psala hodinu. První sirup už jsem z poloviny stáhla !! :-) Limonády nepočítám, tuším, že jich je teď kolem deseti :-)

Den 2

  • Krásné ráno! Tělíčko se čistí, bílý povlak na jazyku jsem včera stahovala škrabkou. Horko střídalo zimu, nesoustředila jsem se a večer už strávila v jakémsi polospánku, usnula jsem kolem desáté hodiny večer.
  • Slanečka, jak píše Veronika, jsem do sebe nasoukala už v pět ráno a pak si šla ještě na nějakou dobu lehnout, očista není nijak závratná, vychází ze mě teď jen špinavá voda a kručí v bříšku. Království za kafe a cigárko! :-)
  • S javorovým sirupem jsem pohnula řádně, tuším, že dvě balení po 300ml mi vydrží tak na tři dny. Víc mi vyhovuje hustší pitíčko (jak jsem psala, Neera je hustší, má to na mě takový psychologický efekt, nu) a konzumuju i sirup samotný, tak není čemu se divit :-)
  • Uaaa, nevydržela jsem nekoupit si krabičku s velbloudem. Vím, že ubližuju sama sobě a dělám si ten detox těžší… Zapálila jsem si jen „nezbytně nutné množství“ a zbytek krabičky nechala Katce. Tak snad už to dám bez nich :-)
  • Jinak mi začíná být fajn, hlad nemám vůbec, spíš chutě, ale se včerejškem se to nedá srovnat. Káťa si dávala ledový kafe, zvládala jsem to vcelku v pohodě. Tlak v hlavě už taky není tak velký jako včera (je možné, že jsem jej odpálila tím nikotinem? :-) )
  • Každopádně se těším na zítřek, věřím, že s každým dalším dnem to bude lepší!

Den 3

  • Tak, přátelé, říká se, že třetí den je kritický, pod to se můžu podepsat. Dneska jsem byla po třech dnech zase v práci a krizi jsem pociťovala od rána. Emoční i fyzickou, hlavně neskutečné "vlčí chutě" :) Už jsem to chtěla zabalit, když mi přišel mail od Radka, tímto ještě jednou děkuju za podporu !!!
  • Už ráno mi tělo říkalo, že chce cokoli, jen ne slanou vodu, ale to jsem nakonec (ráda) zvládla, protože mě ten očistnej proces začal jednoduše bavit. Ale jinak jsem jela na půl plynu, energie i nálada mi celý den lítala nahoru a dolů stejně jako tlak, jako bych nejen venku cítila přicházející bouřku. A jak jsem tak připravovala našim milým zákazníkům všechny ty dobroty, nevěděla jsem, na co mám větší chuť, jestli na kafe, bagetku nebo zákusek. Uff, takže to během dne „schytalo“ jedno , džus  a večer kousek dortu. Ale neva :-)
  • Už jsem se nějak ustálila, a ač to tak ráno vůbec nevypadalo, rozhodla jsem se pokračovat ještě zítra a potom už plynule přejít přes ovoce a zeleninku zase do normálu. Tělíčko poslouchám a teď večer říká, že by to byla škoda, zavřít to takhle „napůl“. Takže jedeme dál a uvidíme, co z toho bude :-) Už se mi louhuje další senna a budík je nastavený na brzkou ranní hodinu :-)

Den 4

  • Tak tenhle den byl zatím to nejhezčí, co jsem na detoxu zažila. Ráno jsem sice vstávala na budík, ale hned jsem byla plná energie, dokonce jsem se těšila na slanečka a vypila ho mnohem rychleji a s mnohem menším odporem než dřív. Zjišťuju, že senna je na mě, jak už někteří psali, hodně silná a bolí mě z ní zbytečně břicho, ze začátku to bylo ideální, že se vnitřnosti rozhýbaly, ale teď už to cítím jako zbytečné trápení J
  • V práci jsme měli neuvěřitelný mazec a já jsem se skoro celou směnu nehnula od kávovaru (skóre je dnes jedno kafe pro mě, z nedávných šesti – sedmi celkem fajn změna :-) ), limonádu jsem měla připravenou pod barem a celý den ji popíjela. Přiznám se, že kdybych normálně jedla, asi mám problém, lítal by mi cukr, měla bych hlad a byla nervózní z toho, že nemám čas se najíst. Takhle jsem si krizovky řešila limonádou a bylo to snesitelné. Hlad ani chutě mě netrápily. Spíš se rozhoduju, jestli pokračovat, na jednu stranu mě to hodně láká, protože vidím, že je mi fakt dobře, zároveň si ale chci užívat co nejvíc ovoce a zeleniny, ty jsem teď dost zanedbávala. Večer jsem si nakrájela okurku s kokosovým olejem a kajenským pepřem. Dlouho jsem neměla nic tak dobrýho :-) Tak uvidím, jestli zítra zamířím na trh pro zeleninu, nebo do DM pro další sirup a dám si ještě dva dny J
  • Radku, opět děkuju za podporu. Taky cítím, že citronovka je o zvnitřnění sebe sama a znovunalezení komunikace s tělem. Jen si ji příště dám víc v klidu, protože když člověk celý den lítá kolem ostatních, často neslyší sám sebe. Ale kaju se, bez cigaret to přece jen úplně nedávám. I když přes den mi vlastně až tak moc nechybí a na některé své dřívější rituály (jedna po ránu před prací…..) si ani nevzpomenu, ta večerní, balkonová, je zatím prostě fajn :-)
  • Tak uvidíme, kam mě to zavede zítra. Ale baví mě ta pozvolná proměna, je to super!!! 

Den 5

Ráno jsem (ne)překvapivě zjistila, že pokračuju v citronovce. :-) Vstala jsem už kolem šesté, bez budíku a ve svůj volný den, to mě taky dost překvapilo. I to, že svůj ranní slaný litr jsem dala bez šklebení i bez zatím skoro každodenního strachu, že vyletí opačným směrem :-). Takže paráda!! Jazyk byl dneska bělejší než normálně, tak čistím škrabkou i přes den. Já jsem taky byla trochu bělejší a bledší, než normálně, pořád něco probíhá, ale oči svítí :-)

Doma jsem už neměla žádné citrony, takže jsem první limču namixovala s pomerančem. Mňam. A úplně jsem se těšila, až si půjdu po týdnu zacvičit. Limonáda navíc funguje jako výborný energeťák, asi je to přesně to, co jsem hledala. Občas chodím brzo ráno běhat (posledních pět dní teda běhám taky, ale …. :-)), nalačno to nedávám a cpát se hned tak brzo se mi většinou taky nechce. Takže už je mi jasné, že v ní budu tímto směrem pokračovat i v „běžném“ režimu. Otázka, co je běžný režim. Včera jsem šla z práce kolem pizzerky a když jsem viděla ty porce jídla, které měl každý před sebou na stole, nechápala jsem, jak toho většina z nás může sníst tak moc, aniž by nám to zas tak moc dávalo. Sama jsem známá jako neuvěřitelný žrout, tak jsem zvědavá, jak to všechno přehodnotím, což už se tedy děje :-) Jinak, jak jsem psala Radkovi, bez cigaret to úplně není, ale už to po letech (až teď si to uvědomuju, po kolika) není skoro první věc, na kterou si vzpomenu, když se probudím. Tak z toho mám velkou radost, když mi to teď došlo! A kafe jsem dnes teda měla, ale ájurvédský bez kofeinu, vtipně jsem si ho dávala s pánem, který mi přišel opravit karmu. Tak se to čistí asi na všech úrovních :D

Drobné info ještě k váze. Tuším, že jsou dole necelé dvě kila, ale tyhle čísla zase tak moc neřeším. Asi spíš ubylo něco kolem břicha, ve kterým mi teď mimochodem kručí :-)

A mám teď docela příjemný sny. V jednom jsem uměla zpívat…. Pak jsem se teda probudila :-)

DEN 6 - Návratovka

Hezký den všem,

Tak po šesti (víceméně) úžasných dnech se snažím vracet do „normálu“. Posnídala jsem ještě poslední citronovku, tentokrát už bez svého slaného litříku vody. Přes den piju smoothie s banánem, jablíčkama a meruňkama a zeleninovou šťávu, navečer už zkouším jíst veganskou večeři – úžasně připravené sojové maso s rýží, ale je mi z toho trochu těžko, takže to ještě nechci úplně přehánět s velikostí porcí. Tělo mi říká, že bych měla teď ještě pít hodně čisté vody, protože detox ještě stále pokračuje. Jazyk mám pořád trochu bílý a poslední dny mám v puse jako v polepšovně, to není nic příjemnýho. Čekají mě teď tři dny v práci, tak jsem se zásobila zeleninovýma šťávama, ovocem a zeleninou, cítím, že mi to bude stačit. Jsem dnes docela unavená, pobolívá mě hlava a té energie není tolik jako třeba včera, beru to jako varování, abych se nikam nehnala a nechala si to v klidu dojet… Cítím ale obrovskou změnu jednak v chuti na cigarety, která je v podstatě minimální a jakoby „ze zvyku“, jednak v konzumaci kafe (dnes jsem měla dvě, ale asi se pokusím vyhýbat nějakou dobu mlíku, protože je mi z něj těžko).

Každopádně děkuju za tuhle zkušenost a možnost očisty, nebylo to sice úplně na sto procent, ale jsem moc spokojená a rozhodně do toho půjdu znovu. Byl to pro mě restart v pravou chvíli. Znovu jsem začala komunikovat sama se sebou, začaly se mi čistit různé energie a emoce, byť jsem měla někdy pocit, že jsem až moc „vystřelená“ a nemůžu se dostat zpátky na zem. Celkově jsem ale za poslední dny cítila tolik čistoty a radosti, jako už dlouho ne.  :-)

A zjistila jsem, že není tak těžké „nežrat“, ale nepřehnat to s návratem. Příště si dám celých deset dní a už teď se na ně moc těším. Radku, děkuju za podporu a sdílení zkušeností. A všem ostatním držím pěsti, stojí to rozhodně za to.  :-)

Zpět

Hrdinové

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Kontakt

RAdek

777676191

Anketa

Proč by jste citronovku drželi ?

Celkový počet hlasů: 4683

© 2013 Všechna práva vyhrazena www.zazracnacitronovakura.cz

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode