Lucie - 11 dní

30.10.2014 20:14

1. den (a poslední?) – 28. 10. 2014 (mám volno)

Vygůglila jsem si citronovku náhodně na netu, jelikož stále hledám řešení pro ucpaný nos, dlouhodobější nachlazení opakujicí se každoročně a nedávný (asi před rokem a půl) zánět oka, jehož příčina nebyla zjištěna. Já se už delší dobu obávám, že tam mám parazita. Dělá se mi otok na levém očním víčku, když jsem unavená nebo nemocná apod. Vyzkoušela jsem i stravu dle p. Mačingové, kterou jsem se řídila asi ¾ roku, ale potom jsem už to tak nedodržovala. Proto neustále pátrám po alternativách. Abych se představila: jmenuji se Lucie, je mi 30 a jsem učitelka. Před 5 lety jsem byla aktivní házenkářka, teď už sportuji ve svém volném čase různorodě. Svůj 1. den začínám dnem svátečním v období podzimních prázdnin. Před 2 dny jsem prostudovala celou kůru od P. Glickmana i od Boroughse, den nato jsem si jela spontánně nakoupit všechny ingredience, abych mohla hned začít, když mám zatím volno. Slaneček je děsneeeeej. 1l se mi vleze do 3 hrníčků – už při 1. se nadavuji, ale prodýchávám zhluboka a nakonec po úsecích s přestávkami popíjím a dopíjím. Půl hodiny na to valím na Wecko. Úleva. Čekám, kdy skončím, ale kupodivu vydržím celý den, ač mám o sobě pochybnosti. Mám ráda sladké – to je můj boj celoživotní. Ale nakonec vydržím. Koukáme s přítelem na filmy celý den zachumlaní v peřinách, jelikož venku je celý den mlha. Zkouška nastává, když vařím příteli oběd – pečeného králíka s opékaným bramborem a ještě peču moučník. Měla jsem nutkání to vzdát, ale odolala jsem. Najednou nepřipravuji sobě jídlu, nemyslím, co budu zítra vařit, je to super a jediné, co mě nutí to nevzdát jsou pozitivní ohlasy na tuto kůru, na zlepšení problémů apod. Přítel nad tím kroutí hlavou, ale já si z toho nic nedělám, a jedu dál. Ještě si večer naloupu pár vlašáků (letos byla hojná úroda!) a už se těším, až z nich na Vánoce udělám nějakou raw mňamku. Nakonec jsem vypila 9 citronád. Radek píše, že mám pít více. Ok, uvidíme. I tak díky za podporu, Radku! Ještě čajík a brou kotě J.

2. den – 29. 10. 2014 (mám volno)

Mám volno, podzimní prázdniny, tak pohodka, vstávám si po 7. hodině, piju slanečka a hned po něm valím na WC – spíše to teče. Dnes mám naplánováno zajít si pro výplatu z brigádky v létě a nakoupit v Olomouci pár javorových sirupků. Jak se ve 12 hod. vracím, vypiju limču a dávám se do mytí svého broučka – autíčka. Nakonec dávám na radu Radka více citronád. Kdybych je neklopila, tak mám hlad. Velkej. Nikdy jsem ještě půst nedržela, maximálně na zeleninových šťávách den. A to jen jednou či dvakrát v životě. Jsem zvědavá, kam to dotáhnu. Pozitivum na tom vidím, že se mi spouští hleny, tak pokračuji. Takže za dnešek 13 citronád. Snažím se postupovat přesně a nic nevynechávám. Pociťuji chlad. Večer si dávám horkou koupel na prohřátí. Nádhera, medituji si ve vaně a potírám olejíkem. Ještě čajík opět mezi 20-21 hod. a šupky na kutě, zítra do práce, režim je nutné dodržovat.

3. den – 30. 10. 2014 (opět ve škole, v práci)

Ráno už nebyl slaneček tak hroznej, ale ještě jsme se nezžili.Dnešní den byl pro mě velkej otazník, zda budu pokračovat. Pak jsem to ale nějak přestala řešit, jelikož jsem byla ve škole a mezi hodinami jsem akorát popíjela a nemyslela jsem na jídlo. Uteklo to. Akorát jsem si dost okořenila citronády, tak to byla pro mě pálivá novinka (připravila jsem si jich zhruba 9 do lahví, jelikož dnes musíme být do 4 všichni kantoři). Ačkoli jeden malý zádrhel nastal, když jsem přišla před 8 do kabinetu a kontroluji si školní mejl, tak mi kolegyňka povídá, že má dnes ke svačině 2 řízky a ještě rohlík J. OMG. Maso už moc nejím, tak mě akorát oslnila vidina jídla. Ale brzy mě to přešlo, jelikož ve škole se člověk nezastaví, tak jsem si popíjela ty své citronády mezi přestávkami a uběhlo mi to rychle. Ještě mě potěšila zpráva od mé spolužačky ze ZŠ, která mi v tom fandí a chce znát detaily a je na stejné vlně. Jak jsem přijela domů, ještě jsem hned lupla 2 citronádky a udělala jsem si pro změnu i mátový čaj – nějaké bylinky pěstuji. Večer po práce: mele mě zima stále. Malinko cítím únavu a trochu křeče v podbřišku. Dá se to ale vydržet. Úžasné je, že nemusím běhat kolem jídla, jen občas něco připravím příteli, akorát zítra půjdu nakoupit na víkend. Momentálně pociťuji hlad, ale kupodivu né chutě. Půjdu ho zahnat asi další ctironádkou, mátový čaj mě „nezasytil“. Momentálně by mě velice potěšila nějaká podpora, motivace dál. Udělalo by mi radost, kdyby to se mnou někdo držel, abychom si mohli sdělovat dojmy apod. Dnes 12 citronád, čají se mi louhuje. Dobrou, 

4. den – 31.10. 2014 (v práci)

Včera jsem zapomněla ještě dodat, že jsem shlédla video Henryho Monforta, který je už 9 let bez jídla, na práně. Tak mě zajímalo, co na to říká a vlastně jsem hledala další inspiraci a utvrzení v tom, co dělám. Dělám si večer čajík ze 100procentní senny a nemá to na mě účinek křečí, takže OK.

Ráno už jsem slanečka docela dávala rychle. Ještě malinké obavy, zda mě nutkání na WC nechytne při cestě do práce, ale bylo to dobré. 2krát doma a ještě pak jednou ve škole. Jinak jsem z rána pociťovala příval energie a byla jsem docela svěží. Hlad stále pociťuji, ale už to zaháním citronádami a nějak jsem si zvykla. Jen mám malinko obavy z návratovky. Vím, že se tam píše pomeranč atd., spíš je ten pocit, že když už pak budu moct jíst, že neuhlídám tu míru. Každopádně na váze ubyly tak 2kg, ale extra to neřeším, spíš se ukáže časem, zda nebude jo-jo efekt a zda vydržím jíst střídmě apod.

Po práci jsem si ještě jela koupit 2 javorové sirupy do DM – grade C a potom hurá víkend přede mnou!

Večer jsme měli jít do tanečních – jako každý pátek, ale dnes to odpadlo, tak jsme jeli do kina do Šantovky. Musím teda říct, že jsem dosud nepociťovala žádné fyzické detoxikační stavy, ale spíš se to u mě projevuje tím hladem (ačkoli se snažím pít hodně té citronády) a dnes pociťuji i tu podrážděnost a také při sledování filmu v kině křeče v podbřišku, takové stahy jak když před měsíčním cyklem.

Přijíždíme ve 23 hod., ještě čajík ze senny (po něm křeče už nebyly) a šupky na kutě. Papa

5. den – 1.11. 2014 (sobota)

Dnešní ráno jsem se vzbudila v 7:30. Co se týče spaní, tak se budívám v noci i 4 krát, ale zase usnu a ráno jsem kupodivu čilá. Dnes se cítím ale malinko unaveněji. Ještě že je sobota. Slaneček – dnes dobrýýýý, nemám už z něj špatný pocit, ale že bych po něm toužila, tak to také ještě ne. Hned potom na WC – 2krát. Rychle do obchodu nakoupit pro přítele a teď píšu a zas musím na WC (ale už nic extra, nevím, jak vy)

Celý den se poflakuju po bytě, uklízím, připravím oběd příteli, koukám na filmy, opravuju prověrky a popíjím citronády. Dosud  jsem ještě necvičila, ač jsem to měla v plánu. Přemýšlím, zda to v půlce utnout. Fyzicky to není špatné, jen asi ten zvyk jíst mě přepadá. Beru si kuchařku, kterou jsem dostala k narozeninám, listuji v ní a čtu různé recepty. Občas mě přepadne chuť, ale odolávám, jelikož zjišťuji, že téměř všude jsou buďto vařená jídla nebo jídla, co mě moc nelákají k přípravě. Beru inspirace raději z internetu, kde je spousta raw dobrůtek a zdravých jídel. K večeru jsem ještě kupodivu šla na WC „na velkou“ (řídkou). Ale tak nějak mě to fyzicky pomohlo. Večer jsem si uložila recepty na raw cukroví, a už medituji nad dárkama. Zítra pojedu do Olympie se na něco mrknout. Takže dnes 11 citronád, večerní čajík ze senny a půl kůry je za mnou J.

 

6. den – 2.11.2014 (neděle)

 

Dobré ráno o půl 8 J. Kontroluji jazyk, ale je stále bílý. Do ranního slanečka jsem přidala malinko více soli, aby to mnou dobře projelo. No, nenadavovala jsem se, ale zatím nepatřím k lidem, kterým slaneček chutná.

 

Dnes jsem opět relaxovala. Jela jsem do Olympie, kde jsem si koupila pro radost svetřík. Potom jsem se vrátila a připravovala jsem večeři pro přítele, který se měl vrátit z cesty. Jak dojel, šli jsme se na chvilku projít naším „velkoměstem“ ;-) a pak jsme si pustili film – „Bojka 2“. Ještě mě čekala příprava do školy, abych na ty živé dětičky byla ready, večer čajík ze senny a šlo se spinkat. Brou J

 

7. den – 3. 11. 2014 (Welcome Monday again!)

 

Ráno krizovka – nechtělo se mi a ještě mi bylo zle – na zvracení a ještě měsíční čištění. Takže jinými lidmi vysledovaný krizový den je můj dvojkrizový :-D (trochu přeháním, ale dnes bych klidně brala zas neděli). Jo a jeden poznatek, na WC jsem už šla před slanečkem, mírně mě to nutilo, tak si říkám, že si večer už neuvařím plnou sennu, ale tu se směsí bylin. Slanečka jsem musela zlehka a pomalu popíjet, jelikož mě to nutilo vrhnout. Dala jsem jej tak tak. Ale nic, opět zvládnuto. Rychle jsem si připravila šťávy do cca 16 hodin – takže asi 9 citronádek (já si koncentrát neodděluji, přímo si to namíchávám).

 

Den mi opět utekl jak voda, dětičky byly docela fajn, navíc jsem suplovala, tak jsem se téměř nezastavila, jen na vypití citronády. Velice mě povzbudí, když si píšeme, jak na tom jsme, velice mě to pomáhá a motivuje, protože vím, že někdo má podobné zážitky jako já.

 

Odpoledne mi je už lépe, a mám chuť pokračovat dál. Rýma se mi pěkně spouští, dýchá se mi lépe (stále si ale stříkám 2x denně nosní kapky), ale na levým očním víčku je znát stále malý otok (ostatní si nevšimnou, jen já), ale je tam. Tak bych tu detoxikaci ráda dokončila alespoň těch 10 dní.

 

Je večer, píšu a přemýšlím. Dnes jsem si uvědomila svoji emoční stránku. Na povrch mi vyplavalo, co mě dlouhou dobu tíží, aj. zvláštní věci, na které jsem už málem zapomněla. Je vidět, že to tam někde v podvědomí je stále zakotvené – pod tím vším jídlem, pocitem spokojenosti a „bezpečnosti“, jelikož když se dobře najím, cítím se prostě spokojeně a bezpečně. Je to zvláštní. Nevyřešila jsem to za ten den, ale vyplavalo mi to prostě na povrch. Kdo ví, co mám dělat??? ;-) Stalo se vám to někomu?

Jdu si dát další limču.

Takže dnes podpora a rady Radka obrovská – děkuji! J J J Přemýšlím o koupi odšťavovače.

Završuji dnešních 11 citronád čajem z projímavé směsi bylin.

Brou kotě, jdu na kutě.

 

8. den – 4. 11. 2014 (happy Tuesday)

 

Brý ránko J! Dnes jsem nedospala do budíka, během nocí se teď budívám a dnes též a vzbudila jsem se o 10 min. dřív, než mi zazvonil budík. Takže jsem vstala a šla si připravit slanečka. Celou dobu mé kůry jsem se snažila vytvořit přátelské pouto s tímto borcem, ale bohužel jsem doposud ve stavu, kdy jej toleruji, beru jako nutnost, které mi pomůže, ale zatím bych jej nevyhledávala :-D. Takže tak.

 

Ve škole už téměř nemyslím na jídlo, nemám hlad. Prostě jsem si asi začala zvykat. Jelikož když mírný hladík zapiju citrónovkou, tak je vše ok. Ovšem už včera večer a dnes také jsem pociťovala nějaké posuny ve střevech, jakoby mi kručelo v žaludku, ale hlad jsem neměla. Spíš se tam něco děje, možná se ty zbytky posunují dál a dál, nevím. Cítím se vitálněji, to určitě. Unaveá nejsem, dokonce teď doma přemýšlím o tom, že bych si jela zabušit do pytle na FITBOX konečně, už i to nachlazení mi ustupuje. Takže zhruba 16 hodin a mám v sobě dosud 8 citronád. A začínám druhé balení cayenského pepře. Popíjím teď pro změnu mátový čaj (z pravé, co mám na lodžii) JO!! A děcka – neuvěřitelná náhoda, nebo spíš osud. Dnes jsem šla do knihkupectví, kde jsem si chtěla vybrat nějakou zajímavou knížku za kupony, které se mi kolegyňky už dříve složily na mé narozky. Pročítám a listuji si knihou od Dr. Morse – „Zázračná detoxikace“ – a on tam uvádí tuto kůru a spoustu dalších zajímavých info. Takže šup a už je MOJE J. Večer se do ní pustím. Zatím pa..

 

Takže jsem byla na FITBOXU po dlouhé době (vzhledem k předešlému nachlazení) a bezva. Né, že bych byla unavená, jen jsem cítila, že jsem vyšla ze cviku. Objednala jsem si nakonec ten odšťavovač a už se těším na pátek večer nebo sobotu, jak začnu se šťávami. Večer jsem si zase dala čaj z pravé senny a s 12 citronádami jsem završila dnešní citronádový den.

 

9. den – 5.11.2014 (Wednesday again, neuvěřitelné, bude konec)

 

Ve 4 hodiny mě vzbudilo nutkání na WC (asi zas ta stopro senna, prostě to stále působí). Dnešní ráno bylo krásné. Při jízdě do práce jsem se kochala podzimní krajinou – nádherné barvy! Dnes bylo u nás teplo, ale foukal vítr (také teplý). Je fajn ve škole mít dost energie a nepřemýšlet nad jídlem. Stihnu vše, co potřebuji. Nevím, jak to budu řešit potom. Včera jsem si pročítala tu knihu od Morse a on tam uvádí, že zná dokonce 2 případy, kdy se jeden pán po detoxikaci narval vařenými brambory a zemřel (teda neuváděl, zda po citronádové detoxikaci). Prý si dokázal představit, jak mu ten škrob v bramborách zalepil střeva. Takže mě pěkně vyděsil a proto jsem hned objednala ten odšťavovač. Musíme fakt opatrně s návratovkou! Btw. je to ten šnekový, jak jsi doporučil Radku. Tak jsem zvědavá, zda bude fungovat dle představ a jak dlouho J. Dnes jsem dala 11 citronád. Za chvíli se pustím do senny. Krásnou dobrou noc, muck! I Tobě, Lucy J.

 

10. den -

 

Dnešek je náročný – časově. Očekávám příchod odšťavovače, jenže vím, že nebudu doma, přijedu až v 18 hod. po semináři. Dnes mě naštvali nevychovaní sedmáci a deváťáci v tělocviku. Suplovala jsem kluky, ale to je neuvěřitelné. Nemají hranice, nedokáží se ovládat, neznají sebekázeň ani fair-play. Chovají se k sobě nepěkně. Naštěstí jsem malinko nad věcí, jinak bych z toho byla dlouho nešťastná. Naštěstí jim můžu jít příkladem, když to doma nevidí. Je to smutná realita. Tím více jsem se těšila na seminář „Jóga pro děti“, kde si odpočinu. A také, že jo. Šťávy (citronády) mi vydržely (9), po příjezdu večer domů popíjím další. Už si plánuji, jak navštívím příští týden Raw Chocolate Eva v Olomouci. Mňam! Jazyk stále bílý, nu což, pořád zanesená jsem, tak si to někdy zopakuji. Završuji 11 citronádami a sennou.

 

11. den – 7.11.2014 (Thanks God It´s Friday!)

 

A je tu můj poslední den, tedy 10 + 1 J. Cítím se happy, ačkoli nemám javorový sirup. Ráno slaneček (tolerujeme se) a první citronáda až v 11, kdy jsem si o volné hodině letěla rychle koupit do DM další várku. Do té doby jsem popíjela vodu. Čištění na WC už není velké, nijak dramatické. Tak si říkám, že zítra půjdu na šťávy, ačkoli NEMÁM HLAD J. V tom mě utvrdí i došlý odšťavovač, který si odpoledne vyzvedávám na poště. Jupíííí J. Takže zítra pomeranče a jablíčka ze zahrádky od našich (bydlím v bytě na vesnici). Cítím pocit štěstí, ponaučení, jsem ráda, že jsem to zvládla. Ani jsem nedoufala, ba dokonce nesnila, že se to dá takto zvládnout. Jídlo je můj kamarád a vždy to tak bylo a bude, takže teď k němu budu přistupovat malinko jinak. Nesmím polevit ve střídmosti. Hodně pít. Nepřejídat se, Lucie!!! Dnes 10 citronád.

Večer ještě do tanečních s přítelem a to je konec mé první očisty J. Sennu jsem si už nedala.

Když jsem to zvládla já, tak vy určitě také! Ahoj příště J.

 

Zpět

Kontakt

RAdek

777676191

Anketa

Proč by jste citronovku drželi ?

Celkový počet hlasů: 6750

© 2013 Všechna práva vyhrazena www.zazracnacitronovakura.cz

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode