ANDREA 8 dní

25.06.2014 22:19

Ahoj lidi :-)
Tak nejdřív bych se Vám chtěla a asi taky měla trošku představit a vysvětlit, co mě k této kůře přivedlo. Jmenuju se Andrea a je mi 20 let, mám vystudované gymnázium a teď končím zkouškové na VŠ a těším se na prázdniny, které doufám celé prosportuju a projím co nejzdravěji, ikdyž jednou týdně nějaký flák masa asi neoželím, ale uvidíme.. :-D

Už od puberty mám problémy s koleny (protože hodně cvičím - věnuji se bojovým sportům) a to je to, co mě asi přivedlo k prvnímu kroku něco s tím udělat alternativním způsobem léčby než patákama od doktorů a bez jejich děsivých a nesmyslných diagnóz, které Vás akorát rozhodí, zdeptají, ale ve většině případů podle mnoha zkušeností nepomůžou.
Když tak přemýšlím, někde jsem se dočetla ve svých 17ti, že je skvělá knížka od Cingroše, tak jsem o tom řekla mamce a můj děda s babičkou ji shodou okolností měli. Od té doby se o všechno více zajímám, zkoušela jsem klystýry, jogínskou očistu (už 4x, což mi mimochodem naprosto vyčistilo pleť, která se mi asi v 16 letech osypala, ale čistá střeva prostě znamenají zdraví J ) a plánem bylo propracovat se k 7mi krokové očistě těla, právě podle Cingroše.

Jeho knihu „Sám sobě doktorem“ si můžete stáhnout na ulozto.cz, a je to prostě úúúžasná kniha J Taky musím zmínit, že je v knize zmíněná urinoterapie, která je skvělá!!! Akorát svěřovat se s ní někomu je více než ošemetné, protože naše společnost z ní udělala něco nechutného. No ale přístupní, neomezení a chytří lidé ví, jaká je to mocná čarodějka ;-)

Takový malý příběh k ní:
Moje známá měla cystu v koleni, měla velké bolesti, špatně se jí chodilo a hrozila jí operace.. No tak jsem jí doporučila pročíst knihu a udělat obklad z moči přes noc.  No :-D druhý den ráno se vzbudila, koleno jednou tak velké oteklé, její přítel zhrozený..o berlích se doplazila k doktorovi, který se divil, co se stalo.. Ona totiž ta cysta praskla, takže stačilo ji odsát a problém se vyřešil, žádná operace, žádný umělý kloub, jen moč! J Když se jí doktor ptal co s tím dělala, tak mu to opatrně zdráhavě sdělila a prý na ni i se sestřičkou zaraženě a udiveně hleděli, ale dodali, že moč působí jako homeopatikum, které zánět vytáhlo, tím cysta praskla a problém byl vyřešen. Tak to jen tak bokem :-D J
No a teď konečně k této zázračné kůře.. Já žádný půst nikdy nedržela, já jsem totiž děsný závislák na jídle, ale fakt! A děsný masožravec! :-D Jediné, co jsem zvládla bylo po očistách střev jíst dva dny rýži s ghí a kurkumou a další dny zeleninové polévky. Posledním časem se ale lepším a jím převážně zeleninu a ovoce, zeleninové polévky, občas sýry, těstoviny a to masíčko, které prostě o víkendech u dědy mamka navaří (moje maminka vaří jako bůh J - bohužel, bohudík? :-D ) Ale snažím se jíst oddělenou stravu, spíše víkendy hřeším, což pak kompenzuju dřinou v posilovně, během a tréninky.
Rozhodla jsem se, že je mi 20let a že je teď to pravé zlomové období, kdy o sebe budu dbát, budu žít co nejzdravěji, budu spokojená, budu cvičit 6x týdně (snad i závodně)  a vzdělávat  se ve všem, co jde (mám půjčeno asi 10 knih o 600 a víc stranách všeho druhu, haha :-D J )
Doufám, že tato kůra mi snad pomůže si pořádně vyčistit tělo, nastartovat správnou funkci orgánů, také shodit nějaké to kilo, abych se dokopala konečně k zápasení a modelingu, který jsem měla ale začít už v 15ti, když jsem měla ještě 54kg L :-D  No a taky si chci dokázat, že to těch 10dní sakra vydržím!! :-D


1.DEN  - 23.6.2014

Minulý týden jsem si koupila v DM javorový sirup Grade C ( B neměli), kokosový olej (natírám si jím obličej a krk a po vyčištění zubů jedlou sodou si dám lžičku do pusy, převaluju a kloktám a super! )
V neděli večer jsem si večer udělala ten projímavý čaj – Reduktan (v každé lékárně).
Začala jsem tedy v pondělí, protože jsem měla zkoušku až ve středu, takže kdyby nastaly nějaké problémy, tak aby mě vše postihlo doma. Víte, já při jogínské očistě vypila 10 a víc sklenic odporně slané vody, ale s těmi cviky to šlo asi nějak líp, nebo možná jsem to pila jen 1 den a ne víc, ale fakt u toho trpím :-D Asi 45minut po slané vodě jsem si udělal limču, která je parádní. Někdy si dávám trochu víc citrónu, půl lžičku chili a 1 lžíci sirupu, abych jakože podpořila to hubnutí :-D Ale pak si dám prostě tu lžíci sirupu jen tak, pač na nj mám chuť a vlastně můžu, takže nepřekračuji denní příjem sirupu. První den jsem se držela dobře, až večer, když došla mamka s jídlem, jsem trošku smutnila, ale maminka mě podporuju a psychicky se připravuje na svou vlastní očistu :-D hahaha J Večer sem tam hodila čaj a limonád jsem v pondělí měla 8 a k tomu asi sklenici vody. Jinak měřím 173,5cm a vážím 69kg. Přijde mi, že vypadám dobře, ale i tak doufám, že trochu splasknu :-D J
 

2.DEN – 24.6.2014

Tak, ráno slaná voda, fakt, pořád trpím, piju to po půl litrech a každý tak na 2-3 zátahy, děs L Ale já to zvládnu! J Vzhledem k tomu, že mě vyšla jen skoro čistá voda a moc se jí nechtělo, tak jsem si dala ráno i ten projímavý čaj, ale mám prohozený režim z práce, tak jsem si šla lehnout a vstala za 4 hodiny až někdy okolo 11h. Cítila jsem v sobě tu vody která nikudy nikam ven :-D Tak jsem tam hodila dalšího půl litra slané vody a přidala k tomu cviky z jogínské očisty a to už pak nějak šlo. Během dne jsem si udělala 8 citronád a ve 20.30 jsem se šla ven projít a proložila to 3x 300metrů běhu a 50kliky o zídku a celkem to dělalo 62´minut, tak cajk. (Mimochodem, jindy celou hodinu běhám a k tomu ještě hodně posiluju, ale teď jsem 14dní bez cvičení kvůli bolavý zádům a kolenům). Večer jsem tam poslala čaj, ale dala jsem ho ne jako dřív neúplnou lžíci, ale pro změnu plnou lžíci a ráno 3.den jsem skučela, jaké jsem měla křeče v břiše a to jsem tam dala normální dávky, která se dávat má. Achjo L :-D
 

3.DEN – 25.6.2014

Jak jsem psala, dneska ráno to teda bylo něco ty křeče :-D Tak jsem čaj ráno vynechala, pač jsem navíc měla zkoušku, ikdyž ze mě vychází jen voda, takže jít na veřejné záchody mi problém nedělá, hahaa :-D No dala jsem zase slanou vodu, citronádu a učila se na zkoušku. Po zkoušce jsem ve 12h vyrazila do posilovny, dala 40 minut na kole na těžším stupni, pak 5 serií po 10 opakováních s 25 a 20kg na biceps (před 14dny jsem zvedala 35 a 40, fakt hrůza, pláču,jo a ruky jako rambo nemám, fakt! :-D ) prokládané tricepsem s 15kg. Pak jsem dala něco na břicho a na zadek, pořádně se protáhla a celou dobu popíjela v shakeru 2 porce limči – tentokrát sem 2 lžíce sirupu dodržela a dala i dost chili.
Doma jsem se učila, konzultovala s mamkou po telefonu kolik bylinek má na Moráváku (bydlím v Brně) koupit, abychom mohli udělat různé masti a oleje, třeba oregánový olej (proti plísním a parazitům ;-) ) Jinak, psala jsem Radkovi, že data Vašich očist jsou už měsíc zpět, ale že bych se taky podělila a on mi hned odepsal, takže to tady teď zpisuju, ale už se musím jít učit. Jinak.. Vážit se v průběhu nechci, možná 5.den, uvidím, a co pozoruju, že můj jinak krásný růžový jazyk je docela bělejší, achjo, ale tak ono aspoň vidím, že se asi fakt něco děje J Jooooo, víte co, měla sem k večeru krizovku a to když mamka donesla krásný sladoučký a voňavý jahůdky, neodolala jsem a musela jsem jednu oválet v puse a pak teda vyplivnout L :-D Fakt, je to směšný :- D Ale nejsem nijak unavená, jen mám hlad teda, ale taky až teď, tak dám asi jednu poctivou limču a sklenku vody a večer asi čaj, to by mi mělo za dnešek udělat 8limonád, ne možná 9, teď si nejsem jistá, ale já jsem šetřila sirup !! :-D
Takže jdu na učení a zítra pošlu co a jak. Přeju pěkný zbytek večera :-)

 

4. DEN – 26.6.2014

Ahoj lidi :) Dneska jsem si dala budíček na 4:45, abych se mohla učit a po předchozích dnech, kdy jsem kvůli práci měla rozhozené spaní, jsem si myslela, že to bude fajn. Ale abych pravdu řekla, ani nevím, že mi ty dva budíky někdy v tu dobu zvonily :-D Vstávala jsem až v 6.30 s mamkou, vypila svůj litr slané vody a chtěla se učit, protože jsem ve 13h měla zkoušku a ještě jsem si to potřebovala projít. No… radši jsem šla zase spát :-D Až do 9h!! J :-D Já jsem taková marná tady v tom plánování, nebo spíš v dodržování těch plánů, takže se sama sobě divím a klaním, že už 4.den úspěšně limonáduju :)

Takže, v 9h jsem šla asi 2x na záchod, ale kupodivu to nebyla jen voda, ale i něco k tomu, ani nevím jak to definovat, ale viděla jsem tam jednu žlutou kuličku, ikdyž jako žlučový kamen to nevypadalo, tak asi ani nechci vědět, co to bylo, haha :-D :-) Pak jsem si chtěla namíchat limču, jenže mi jaksi došel sirup, byly ho jen 2 lžíce. Noo, takže jsem si udělala limču do mého shakeru z posilovny (800ml vody), asi 5-6 lžic citrónu a zbytek sirupu. Ale během těch 3hodin jsem vypila asi jen 3dcl a šla na zkoušku, kterou jsem snad dala :-) Ikdyž, priapismus, to je to slovo, které jsem myslela, že nebude tím, které zapomenu – a to myslím tak, že na začátku jsem si ho přečetla a říkám si „huhu, pohodaaa, to vííím“ a během testu, než jsem k němu došla jsem si už jeho významem jistá nebyla :-D Ale s paní profesorkou jsme se tomu zasmály, když jsem jí to říkala (je to taková starší paní a je boží, učí nás patopsychologii :-)

Po zkoušce jsem valila rovnou do DMka, vybrala všech 5 sirupů, co tam měli :-D přihodila nějaké masky z jílu a mrtvého moře a hned jsem byla o 1300,-kč lehčí, fňuk :‘( :-D Pak jsem zamířila do zdravé výživy, kde jsem obdivovala „krásnou“ cenu jednoho kilogramu jablek, krásných 106,-kč/kg :) ach, není to ironie ;) :-D Tak jsem si vzala 250g mořské soli s bylinkami, ať mam co na saláty (mimochodem fakt krásně voní, už se nemůžu dočkat). Po cestě městem jsem vypila půlku limči ze shakeru a zamířila do lázní. Ale! Řeknu Vám, jak si jindy saunu a páru užívám, dneska jsem se těšila pryč. Motala se mi hlava a vydržela jsem tam nejvýš 7 minut, děs. Pak jsem dopila limču a teda hned jsem do ní ulila z toho nového sirupu :-) :-D No ale shrnuto, do 16h jsem vypila jen 2 limonády a hodně naředěný.

Došla jsem domů, unavená s těžkou taškou a hned jsem míchala rovnou 2 porce limonády. Pak přišla domů mamka, tak jí udělal taky, hezky ozdobila citrónem a posypala chilli. Jinak, já si dávám skoro lžičku chilli, jsem totiž zvyklá se tím cpát běžně :-D

Teď je 21h, já popíjím limonádu - už 7mou, možná 8mou, já zase nevím :-D Joooooo, a jestli jsem zvládla tu zkoušku (doufáááááám :-D ), tak mám konečně taky prázdniny :-)

Jooo, jinak jsem si začla sepisovat ve Wordu vlastní knihu rad a receptů, abych to mla hezky všechno pokupě a přehledné :) Snad se neupíšu k smrti :-D

P.S. Jak jsem psala o té známé s kolenem a obkladem z moči.. Já se o tom bavila s mamkou (je to její kolegyně) a oni jí to vůbec neodsávali !! Bylo to původně v plánu, ale já jsem jí prý poradila, aby si ty obklady dělala dál a že uvidí.. No a onose to samo vstřebalo a doktorů nebylo vůbec třeba. (já si to totiž pořádně nepamatuju, myslím to, že jsem jí radila pokračovat v obkladech, ale je to už víc jak 3 roky zpět, ale očividně.. Byla jsem chytrá už tehdy, krááása :-) :-D )
No tak není to paráda?? :-)  Jak píšu, urinoterapie je prostě mocná ;-) Teď jdu dál sepisovat do své „moudré zdravé knihy“ ;-) :-D a co nejdřív spát. Zítra mám v plánu posilovnu, pak jdu na masáž kvůli zádům a v 17h jdu na noční za bar a máme mít narváno – 2000 lidí a šichta až do rána, takže mi držte palce, ať to vydržím na limetkách co budu mačkat zákazníkům do Cuba Libre a sobě do vody, hahaa :-D :-)

P.S. Včera mi bylo k večeru zima, jinak vše asi jak má být, jen ta posilovna, ta mě hezky unavila a mohla jsem hezky spát. Jinak jsem si už asi zvykla, ale straaašně moc se těším, až si dám u dědy na zahradě měruňky, maliny, rybíz a nákej salát, chjoo, ale myslím, že v srpnu mě asi čeká kůra číslo 2 ;-)

Přeji krásný zbytek dne, Andrea :-)

 

5. DEN – 27. 6. 2014

Ahoj lidi :)

Tak koukám, že jste začali další kolo, to je paráda!!! Já se chci omluvit těm, kteří Radkovi stránky pravidelně sledují, za malý výpadek. Jela jsem totiž k dědovi, kde jsem zůstala a starala se o něj až doteď a neměla jsem tam s sebou PC natož internet. Zítra máme rodinnou sešlost a jak už jsem tuším zmiňovala, moje maminka je úžasná kuchařka :) (Ona je ale úžasná celkově! :-) ) Noo, a bude dělat asi 5 chodů, včetně dobrýho masíčka a já prostě přemýšlela, jak to mám udělat. S kůrou bych končila ve středu a v sobotu bych se rozhodně ničím takovým cpát nemohla :( 

No ale tak nějak se to sešlo, v pátek v práci  jsme měli narváno, přes 1500 lidí na disco trisko :-D Já ten den stihla vypít do 18h jen 2,5 citrónovky, pak jsem to stihla navýšit na nějakých 5,5, ale od 22 do 02.30 jsem nepila nic, ani vodu, protože jsem chtěla obsloužit co nejvíc zákazníků a i tak jsme měli dost fušku. No, ráno nám zůstali nakrájené pomeranče ve větším množství a nikdo je nechtěl a mně jich bylo líto, tak jsem si je vymačkala (asi 3-4 pomeranče) do přichystané citrónovky koncentrované, doma v 7.15 jsem si jednu dala a zalehla.

6. DEN – 28. 6. 2014

 Ve 12.30 jsem se mrtvolná vzbudila, namíchala jsem si do shakeru 0,8l 2 porce s těma pomerančema :-D citrónovky a jela k dědovi. Během cesty jsem to celý hezky vypila a bylo mi dobře. Taky jsem se rozhodovala o tom, kdy to teda ukončit. Víte, vážně jsem cítila, že se něco děje, jazyk byl bělejší, byla mi zima, ale hlad jsem neměla, mamka mi taky řekla, že vypadám hubená. No, dojela jsem k dědovi, kde mamka dělala cukinu, co má děda na zahrádce, s česnekem a bylinkovým chlebem, bože, to byla vůně! Pak jsem na zahradě uviděla pár posledních malin, stromy plné meruněk, rybízy… Bože, až do 19.30 jsem nic kromě citrónovky neměla, ale taky jsem se během toho rozhodla, že už jsem vypila dost pomeranče a že si vycucám pár meruněk. Jsou ze zahrádky, takže fajn. Byly to ty úúúplně zralé, bože, ta šťáva byla božskááá! No, počítám si to tak, že jsem to vydržela do 6. dne.

7. DEN – 29. 6. 2014

                Sedmý den, jsem pila zase citrónovku – 6 nebo 7 limonád, ale doplnila jsem to šťávou asi z 6-8 meruněk. K tomu jsem taky jela asi 80 minut na rotopedu, no a tancovala okolo dědy :-D

8. DEN – 30. 6. 2014

                Joo, zapomněla jsem, každé ráno jsem pila slanou vodu a že mi to lezlo i ušima :-D Osmý den jsem pila 6 limonád, doplněný šťávami z meruněk, malin, jahod a andreštu, já vím, jsem hrozná, ale já bych si to potom tak vyčítala, že jsem si to kvůli nějaké kůře, kterou jsem mohla držet kdykoliv, nedala. Prostě to nešlo, bylo mi toho ovoce tak líto a děda ho nejedl, aby zůstalo mně, no :-D Tak co jsem měla dělat :( :-D Hezky jsem si to obhájila, že? :-D

9. DEN – 1. 7. 2014

                Takže, teď je úterý, to jsem pila citronády asi 3-4, ale to jsem už měla spíše z pomerančů a trochou citrónu. Doplněné meruňkami a večer jsem neodolala, donutila jsem mamku upéct domácí sušenky – ze slunečnicového a lněného semínka a troškou žitné mouky a musela jsem si kousíček dát, bože, byla suprová! :-D Takže teď o víkendu už mám v plánu upéct 4 druhy! I děda se tím ládoval :-D

10. DEN – 2. 7. 2014

 Středa, achjo, můj poslední den, který jsem teda nedokončila, no ale četla jsem si z uložta stažené vytisklé přepisy knih od Dr. Normana W. Walkera. Znám ho už asi 5 let, ale mamka normálně někde vyštrachala doma tu knížečku o šťávách z ovoce a zeleniny. Už to pročítám asi potřetí :-) Jinak jsem pila ty pomerančovou šťávu s citrónovou, špetkou chilli a skořice, docela dost vody a k tomu zase meruňky a odpoledne 2 sušenky z těch semínek. Joo, zkusila jsem vypít ráno 3dcl vody s 1 lžící soli… TO BYLO NĚCOTAK STARŠNĚ ODPORNÝHO!!!!! Málem jsem umřela :-D Ne vážně, otřesné. Ale i tak malé koncentrované množství mě donutilo jít asi 5x na záchod a furt ze mě vycházela spíše voda, ale u toho jsem přemýšlela, že je to plné škodlivin a odpadu z lymfy, tak snad :-D Vypila jsem asi 3 litry limonády z pomeranče a citrónů a hodně vody, meruňky a večer cukinu s česnekem, na hojení ran v břišních stěnách ;-) :-D

11. a 12. DEN – 3. a 4. 7 2014

Tak, včera, tedy ve čtvrtek jsem ráno pila citrónovku, ale už bez sirupu a v teplé vodě, no prostě tak jako dřív :-) K tomu jsem jedla zase meruňky a udělala jsem si salát, pecka s mořskou solí z bylinkama a to bylo něco! Prostě lahoda :-D Potom jsem si udělala 2 brambory povařené a na pánvi hozené lehce posmažené, ale na ghí, takže nebojte, žádnej nezdravej hnus :-D Kromě brambor taky 2 mrkve s kurkumou, 2 cibule a kousek cukiny a k tomu matlanici, jak říká Jarda z zdraví a-z., ale trošku podle sebe, tedy umletá slunečnice a lněné semínko, lžíce jogurtu, česnek a bylinky se solí :) Bylo to tak dobrý. Vůůůbec jsem neměla hlad celý den, je hrozný vidět, jak člověk zbytečně jí. Večer jsem si dala asi v 19h jeden banán na kolečka obalený v jogurtu, 2 čtverečkách hořké čokolády a lněného semínka… VÝBORNÝÝ! :-D I mamka uznala :-D No a pak jsem šla v 20.30 běhat na hodinu a řeknu Vám, 25 a 25 kliků o zídku bylo strašně těžkých :( :-D A ke konci jsem asi 600 metr jen rychle šla a posledních 600m zase teda běžela. Výkon k pláči, ale za měsíc máme soustřeďko thajského boxu, tzn. Ranní běh, dopolední 2h trénink a odpoledne znova, už se na to dobrovolný mučení těším. No a jak jsem psala, tam jedeme maso 2-3x denně.

Dneska, je pátek, jsem vstala nějak v 11h, jsem marná, já vím :-D A k snídani jsem si nejdřív citronádu, ale s domácím pampeliškovým medem a 40 minut potom activii se lněným semínkem, lžící slunečnice a banánem. Jooo, a hrníčkem domácího mléka! Musím se pochlubit, včera jsem ho vyráběla, podle návodů v jedné z knih o citronádě. Je božský! Takový o 250ml prodávají v obchodech za 35kč a oproti mýmu je fujky :-D Prostěvšechny oříšky a semínka zdražili, pač asi zjistili, že nás chytrých, co to kupujeme je čím dál víc, no nebudu sprostá. Ale! Slunečnice je pořád cenově hezká, takže jsem rozmixovala 12 lžic slunečnice, 5 lískových oříšků (haha :-D ) 2 lžíce kokosového oleje, špetku soli a 3 lžíce javorového sirupu, aby bylo hezky slaďoučký, a převařenou a znovu zahřátou vodu :) Pak jsem to ne 2x, ale jen 1x přepasírovala a je z toho krásná 0,75l. Chutná to sladce po oříškách, ale moc dobře, vážně jak kdyby to bylo mléko :) Příště asi udělám víc a i neslazené, aby to mamka mohla dávat do svíčkové třeba, ha, už vidím jak bude „nadšená“ :-D

Jooo, ještě jsem zapomněla, mamku jsem nějak svým nadšením neúmyslně přivedla ke koupi odšťavňovače a to v takovém stylu, že byla ochotna koupit Championa za 10.000,- kterého doporučuje Norman a spol. Když jsme ale četli recenze, lidi na něj nadávali co se týče výkonu a taky ta cena, že oproti Améru je odporně vysoká. Nakonec nejlepší hodnocení jsme našli u Catlera a ten se cenově pochybuje okolo 6000,-. Kdybyste někdo měli zkušenosti nebo rady ohledně odšťavňovačů, byla bych moc ráda :-)

Jinak, dneska pujdu na hodinu běhat nebo do posilovny, ale při představě, že bych měla místo 25kg tahat 20 a míň mě to ubíjí :( :-D A večer jdu zase na noc za bar, takže si asi připravím citronádu a ovoce se zeleninkou :-) Joo, a nevážila jsem se a ani nepřeměřovala, na rukou to vidím, že mi hezky lezou svaly , takže asi jsem vážně něco shodila, ale asi to nechám na konec července, po pořádných trénincích, šťávách v novém odšťavňovači! A celkově, jsem fakt nakoplá a baví mě to, si sama něco vyrábět a vzdělávat se ve výživě a stravování. Jo, ještě!!!! Včera jsem se natřela a pořádně promasírovala olivovým olejem a pak udělala mořskou solí peeling celého těla, mamka mi odrhla pořádně záda, a byla jsem kráásně heboučká, vždycky jednou za 3 nebo 6 měsíců, je to super :-)

Když Vám to nebude vadit, tak Vám třeba někdy napíšu náký novinky a třeba je Radek k mému příběhu a vláknu zveřejní.

Všem, kteří držíte kůru nyní, držím palce, ať to dáte plných 10 dní!! :-) Já jsem ráda, že jsem se trochu pročistila a můžu se konečně ládovat tunou zeleniny a ovoce a můžu přistoupit k dalším očistám dle pana Cingroše, teda moje prokletý kolena, no a samozřejmě játra, ledviny a lymfa. No a v září snad dám znovu citrónovou kůru a to v plných 10ti dnech.

Mějte se všichni krásně, Andrea :)

Zpět

Hrdinové

1 | 2 | 3 | 4 >>

Kontakt

RAdek

777676191

Anketa

Proč by jste citronovku drželi ?

Celkový počet hlasů: 6755

© 2013 Všechna práva vyhrazena www.zazracnacitronovakura.cz

Vytvořte si web zdarma!Webnode